2010-04-16 09:36:54• hírek • MTI

Tőkés: a magyar választók a nemzetre szavazzanak

A Tőkés László európai parlamenti képviselő által vezetett Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) arra kéri a magyarországi választókat, hogy a parlamenti választás második fordulójában ne pártokra, hanem a nemzetre szavazzanak.

A szervezet csütörtökön adott ki közleményt, amelyet Tőkés mellett Toró T. Tibor, az EMNT ügyvezető elnöke írt alá.
A dokumentumban kifejtik, hogy az EMNT magáénak érzi a FIDESZ "szép győzelmét", hiszen ezáltal olyan értékrend válik meghatározóvá az ország- és nemzetépítésben, amely "a FIDESZ és az erdélyi polgári-nemzeti erők húszéves termékeny együttműködésének az eredménye, a Bálványosi Folyamat keretében".

Az EMNT szerint a Fidesznek az első fordulóban aratott elsöprő győzelme ügydöntő népszavazás erejével bír, hiszen "Magyarország polgárainak jelentős többsége egyértelmű felhatalmazást adott választottainak arra, hogy lezárjanak egy korszakot, és eltávolítsák a döntéshozatal közeléből a nemzeti gondolatra érzéketlen posztkommunista internacionalizmust, amelyet az MSZP képvisel, valamint a kozmopolita modernizációt megtestesítő SZDSZ-t, amelyek az országot a térség éllovasából sereghajtóvá silányították".  

Az EMNT szerint példaértékű, ahogyan Magyarországon a Fidesz-KDNP néppárti koalíciónak sikerült egy táborba gyűjtenie az ország nemzetben gondolkodó - immár többséget alkotó - részét.
Megalapozottnak látják azt a reményt - olvasható a közleményben -, hogy sikerül előrelépni a nemzeti minimum olyan sarkalatos kérdéseiben, mint amilyen a kettős állampolgárság, az elszakadt nemzetrészek többszintű autonómiája, oktatási, kulturális, tudományos és egyházi intézményeink összeillesztése, integrált magyar gazdasági stratégia kimunkálása.


Az EMNT magáénak érzi a FIDESZ eddigi győzelmét
Az EMNT magáénak érzi a FIDESZ "szép győzelmét"


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: